Wie ben ik?

Over mij

Ik ben Onno de Jong, liedjesmaker en eigenaar van Brooklyn Sound Studio. In mijn studio bedenk en produceer ik liedjes in alle denkbare genres. Produceren houdt in dat ik een nummer zodanig bewerk dat het klaar is om, bijvoorbeeld via de radio, aan een groter publiek te laten horen. Dé specialiteit binnen onze studio is het maken van ‘Liedjes op maat’. Dat kan een liedje zijn met een heel persoonlijk karakter voor een speciale gelegenheid, maar bijvoorbeeld ook de showstopper van een grote musical. Naast het maken van eigen producties is de Brooklyn Sound Studio ingericht voor het opnemen van bands, combo’s en ensembles. Opnames kunnen variëren van een goede representatieve demo tot aan een compleet CD opname.

 

 

       MUSICAL-THEATER-LIVE ENTERTAINMENT-BAND PRODUCTION-WORKSHOPS-LIED OP MAAT

 

 

Wil je graag weten wat ik precies voor jou kan betekenen, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen of een keer langs komen voor een kennismakingsgesprek.

Ik ben telefonisch bereikbaar op: 0651287364 Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier van deze site.

 

 

 

 

 

 

 

 

Actief muzikant: toetsenist - gitarist en zang

Als toetsenist, gitarist en zanger ben ik ook al jaren actief muzikant. Ik speelde en speel in diverse live pop/rockbands: Jaded Desire, Kronenburg, Jack and the Nicholsons, Onno en Theo, de Blitz, de Valkenswaardse Ameezing band en Heart and Soul. Ik deed mee aan diverse theater produkties: Ik speelde Pilatus in de door T.O.V. georganiseerde rockopera: Jesus Christ Superstar en vertolkte The Phantom of the Opera bij de Valkenswaardse Night of the Proms.

Met het succesvolle duo Onno & Theo deden we drie keer mee aan het Striepergatse Liedjesfestival in Valkenswaard. Wij werden daarbij tweemaal eerste en eenmaal tweede. We deden optreden op o.a. radio en TV bij Omroep Brabant. Onbetwist hoogtepunt was het optreden op het smartlappenfestival in Nijmegen met de Onno en Theo band voor 10.000 man. Met o.a. Arne Jansen, Imca Marina en Danny Christian. Met Onno & Theo hebben we 3 CD’s uitgebracht. Met o.a. de succesnummers: Wil jij mijn laatste beetje liefde, Afscheid, Jij wilt alleen maar mijn lichaam, Geknakt maar niet gebroken en Wees altijd de winnaar in je eigen Tour de France.

Met de band Jack and the Nicholsons hebben we 5 jaar lang heel Nederland doorkruist maar ook getourd door Oostenrijk en Italië.

Met feestband de Blitz hebben we bijna overal in Brabant het dak eraf gespeeld en we stonden onder andere in het voorprogramma van Golden Earring en Ilse de Lange. Op het bloemencorso van Valkenswaard hebben we in 2007 Gerard van Maasakkers begeleid.

Geproduceerd:

Ik heb drie kindermusicals op mijn naam staan. Deze heb ik geschreven met tekstschrijver/collega Theo Lexmond. Twee van deze musicals zijn opgekocht door producent Cees West van Jingo en worden met veel succes in heel Nederland gespeeld. Van deze produkties zijn fragmenten te zien op Youtube. Je kunt ze vinden onder de noemer: Sjoobizzz en Radio GoGo. De derde musical ‘Wat moet ik met een dierentuin’ is een interactieve musical waarbij gebruik gemaakt wordt van beeldmateriaal. Deze musical wordt op dit moment klaargestoomd voor de markt.

Afgelopen jaar heb ik de muziek verzorgd voor de succesvolle musical: ‘ Oud en Nieuw’ voor het Veldhovense theatergezelschap: Veldhovense Revue. Deze produktie is 10X uitgevoerd in een uitverkocht theater de Schalm.

Naast theaterprodukties heb ik ook veel themaliedjes geschreven. O.a. het basisschoollied: ‘Stop, denk en doe!’ over zinloos geweld en het lied: ‘Weet dat ik ren’ voor de kankerstichting KWF. Voor Omroep Brabant hebben we de tune van ‘Het Kasteel van Sinterklaas’ gemaakt. Voor de landelijke televisie heb ik meegewerkt aan het programma ‘Ook dat nog!’ van de KRO. Ik heb daarbij de muziek gecomponeerd voor het lied ‘Lamederuit!’ uitgevoerd door Karin Bloemen en het lied ‘De juwelen Aria’ gezongen door de Haagse cabaretier Sjaak Bral. Ook Adje van Paul de Leeuw heeft bij ons aangeklopt om een carnavalskraker voor hem te schrijven. Dit heeft geresulteerd in het vrolijke en aanstekelijke nummer: ‘Dit liedje’.

Naast tal van liedjes heb ik in mijn studio ook divere reclamespots en voice overs geproduceerd. De voice overs waren voornamelijk voor theaterproducties o.a. vor cabaretière Karin Bruers maar ook voor de Wereldomroep en plaatselijke theaterproducties.